Khamis, 2 September 2010

Adakah itu Kita ???


 Sahabat..
Seringkali keluhan demi keluhan meniti di bibir ini..
Apakah itu tanda kita tidak meredhai setiap yang berlaku..
renungilah setiap detik yang kita lalui..


Ketika kau fikir bahawa hidupmu sedang menunggu sesuatu dan waktu terasa berjalan begitu sahaja, ALLAH sedang menunggu bersamamu. Ketika kau berfikir bahawa kau sudah mencuba segalanya dan tidak tahu hendak berbuat apa lagi, ALLAH sudah punya jawapannya.

Ketika segala sesuatu menjadi tidak masuk akal dan kau merasa tertekan, ALLAH dapat menenangkanmu. Ketika kau merasa sendirian dan teman-teman terlalu sibuk untuk menelefon, ALLAH selalu berada di sampingmu.

Ketika kau mendanbakan sebuah cinta sejati yang tak kunjung datang, ALLAH mempunyai Cinta dan Kasih yang lebih besar dari segalanya, dan DIA telah menciptakan seseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak. Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang, namun kau tahu cintamu tak terbalas, ALLAH tahu apa yang ada di depanmu dan DIA sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu.

Ketika kau merasa telah dikhianati dan dikecewakan, ALLAH dapat menyembuhkan lukamu dan membuatmu tersenyum. Ketika tiba-tiba kau dapat melihat jejak-jejak harapan, ALLAH sedang berbisik kepadamu.
Ketika kau merasa lelah dan tak berdaya dari usaha yang sepertinya sia-sia, ALLAH tahu betapa keras engkau sudah berusaha .Ketika kau sudah menangis sekian lama dan hatimu masih terasa pedih, ALLAH sudah menghitung air matamu.
Ketika segala sesuatu berjalan lancar dan kau merasa ingin mengucap syukur, ALLAH telah memberkatimu.

Ketika sesuatu yang indah terjadi dan kau dipenuhi ketakjuban, ALLAH telah tersenyum padamu.Ketika kau memiliki tujuan untuk dipenuhi dan mimpi untuk digenapi, ALLAH sudah membuka matamu dan memanggilmu dengan namamu.. INGAT, di mana pun kau atau ke mana pun eangkau menghadap, ALLAH MAHA MENGETAHUI.
PESANAN TOK SEPANJANG MASA


DON'T YOU DARE TO TROUBLE THE TROUBLE IF YOU DON'T WANT THE TROUBLE TO TROUBLE YOU !!!